Mijn leven

Het leven zit vol onverwachte momenten. Jarenlang, meer dan 20 jaar, heb ik een praktijk gehad voor het geven voet- en lichaamsmassages, healingen en readings. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan.
De tijd schrijdt echter voort en met het klimmen der jaren en de vele behandelingen ging ook mijn ontwikkeling door. Langzaam voltrok zich een verandering in de behandelingen. De begeleidende gesprekken voor en tijdens de massages werden steeds belangrijker en langer. Ook het verlangen om weg te gaan uit de, steeds drukker wordende, Randstad, werd groter en groter. Mijn man en ik groeiden langzaam naar het moment toe, dat we daadwerkelijk een huis gingen zoeken in Limburg. Eind 2018 hebben we dit gevonden en in april 2019 zijn we met de renovatie begonnen. Wie had ooit gedacht, dat we dit zouden doen! We zaten zo “veilig” in onze vertrouwde buurt!
Ik moet zo lachen! Wat is het leven toch een machtig iets! Het gaat gewoon zijn eigen gang als je het kan laten gaan en brengt je precies op het juiste moment op de juiste plaats!
Dat kan echter ook een bron van angst zijn voor iemand. Juist het feit, dat je soms niets te zeggen (lijkt) te hebben over je eigen leven, kan zo angstig zijn, dat je alles blokkeert! En zie dan maar uit die blokkade te komen. Dat is heel moeilijk in je eentje en daar wil ik je graag bij helpen.
Hoe???
Door inzichten te geven in de oorzaak, het verloop en de reden van je proces. Door (on)bewuste blokkades helder te krijgen, bijvoorbeeld met behulp van de Engelenkaarten en deze te duiden, zodat deze op bewust en onbewust niveau geheeld kunnen worden. Dan kan jij weer verder. De inzichten kunnen ook gegeven worden door de beelden, die ik van jou krijg tijdens het gesprek.
Je kunt dit proces vergelijken met het transformatieproces van de rups in een vlinder. De rups leidt een rustig leventje, waarin zijn wereld vrij klein is. Dan wordt hij onrustig, omdat hij een verandering aan voelt komen, waarvan hij totaal niet weet wat hij kan en moet verwachten. Dit maakt hem bang en hij weeft een cocon om zich heen om zich te beschermen tegen de verandering.
Wat hij echter niet weet, is dat binnen in die cocon juist de grootste verandering plaatsvindt! Er gebeurt precies datgene wat nodig is om de rups de hele wereld te geven!

Het hele proces van stukken rups van zichzelf loslaten in de bescherming van de cocon is het meest angstige wat een rups moet doen, maar als er stukken vlinder gaan komen komt de herinnering aan zijn leven in grote vrijheid, die in zijn genen opgeslagen lag, weer tot leven en kan hij bijna niet wachten tot hij die grote vrijheid in mag! In die grote vrijheid voelt hij hoe licht hij is geworden en dat hij van kan vliegen! De bloemen kunnen zijn gewicht makkelijk dragen en fladdert in de wind. En dat is ook precies de Levensles van een mens. Herinneren wie jij werkelijk bent! Diep binnen in je ligt dat opgeslagen. En in onze tijd, waarin er grote veranderingen plaatsvinden op maatschappelijk gebied, komen deze herinneringen als gevolg van grote of kleine gebeurtenissen in je leven, naar boven. Door het gevoel, dat je niet meer verder kunt op de manier, zoals je bezig was, ga je op zoek naar andere manieren en als je daar bewust mee bezig bent, kunnen die ideeën omhoog komen en kun jij je oude, zware stukken, die je belemmeren, herkennen, erkennen en loslaten. Dan komt er ruimte voor de vlinder in jou!